söndag 20 november 2016

Hallongrottor med en twist av lakrits

Jag förnyade mina hallongrottor vid gårdagens bak. Dels så gjorde jag dom mycket mindre än vanligt, den här satsen ger 24 vanliga hallongrottor men jag gjorde 42 st, sen hade jag i lakritspulver och bytte ut hallonsylten mot hallon-och rabarbermarmelad. De blev supergoda! Lakritssmaken kändes inte direkt utan kom "smygande" efterhand.

Jag använde Kung Markattas lakritspulver. Jag hade lakritspulver från Panduro hemma men den var inte lika stark.

Här kommer receptet till mina minihallongrottor med en twist av lakrits.

40-45 st

5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
250 g rumsvarmt extrasaltat smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk lakritspulver
Hallon-rabarbermarmelad

Blanda först de torra ingredienserna och rör sedan snabbt i smöret. Använd gärna en matberedare. Överarbeta inte degen. Rulla till kulor som du lägger i småbrödsformar. Tryck en fördjupning i varje kula. Klicka i marmeladen.

Grädda i 200 grader tills de blir gyllenbruna.

Inga kommentarer: