tisdag 29 november 2016

Inbakad brie med fikon och granatäppelkärnor

Såg det här receptet och blev sugen att testa. Vilken skillnad i smak på varm och ljummen brie! Så gott det blev!!

1 färdig pajdeg, 250 g)
1 brieost (500 gr)
6 färska fikon
2-3 msk flytande honung
1 dl granatäppelkärnor

Sätt ugnen på 225 grader. Skär av hinnan på ena sidan av brieosten. Lägg osten med snittytan upp mitt i pajdegen. Tryck till osten lite och vik sedan över pajdegen. Var försiktig så det inte går hål i pajdegen.

Klyfta två av de färska fikonen och lägg ovanpå smördegen. Ringla över hälften av honungen och tillaga den inbakade brieosten i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Låt osten sätta sig några minuter. Klyfta sedan resterande fyra fikon och garnera med granatäppelkärnor.


Inga kommentarer: