Detta bjöd jag på för några månader sen när jag hade matdemo på jobbet. Gott!!
Det här behöver du till 4 portioner:
4 skivor kotletter
10 blad färsk salvia
salt
peppar
2 msk flytande margarin
POTATIS OCH SPARRISSALLAD
8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st
3 msk (250 ml) Fontana olivolja extra virgin
2 rödlökar, skurna i skivor2 morötter, skalade och skurna i strimlor
3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar
12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar
3 msk Hemköp balsamvinäger
salt
vitpeppar, nymald från kvarn
SÅS
1 brk crème fraiche bearnaise
Så här gör du:
FLÄSKKOTLETTER
Hacka salvian och gnid in på varje skiva kotlett, smaka av med salt och peppar. Stek kotletterna i flytande margarin i en panna på medelhög värme.
POTATIS OCH SPARRISSALLAD
Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är klar häll av den. Tillsätt olja, rödlök, morötter, selleri och sparris i potatiskastrullen. Ställ kastrullen på spisen igen och rör om försiktigt tills allt har blivit ljummet. Häll på vinäger och smaka av med salt och peppar.
Tips! Servera med balsamicokräm som är jättegod att ringla över potatissalladen och grillat kött.
Kotletter med potatis- & sparrissallad, originally uploaded by Cayene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar