måndag 24 mars 2014

Fläsklägg i Slow Cookern

Idag blev det potatismos och långkokt fläsklägg i Slow Cookern. Fick ju bara lov att testa denna svenska klassiker i Slow Cookern och det funkade alldeles kalasbra! Den fick koka i drygt 9 timmar så det gäller att man har tiden men har man det så sköter den ju sig själv.
 
Ca 1,3 kg Fläsklägg
Vitt matlagningsvin
2 lagerblad
6 kryddpepparkorn
6 vitpepparkorn

Häll matlagningsvin i Slow Cookern så det täcker botten. Ha i kryddor och lägg i fläskläggen. Lägg på locket och ställ in värmen på "Low". Låt ligga i 9 timmar eller känn efter mot slutet om du behöver ha den i längre, beror lite på hur stor lägg du använder.
 
Jag serverade hemlagat potatismos till idag, eftersom jag glömt köpa kålrot, annars är ju rotmos suveränt gott till fläsklägg. Naturligtvis hade jag massor med senap till också, det är ett måste.

Inga kommentarer: