Jag använde kryddor från Junis Kryddor, Mango Pinapple och Honey Chicken som valfria kryddor men du kan ta precis vad du vill.
1 msk olja
1 färsk kyckling
4 morötter
1 palsternacka
3 färska rödbetor
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Timjan
1 kycklingfond, Knorrs "Fond du Chef"
1 dl vatten
Valfria kryddor
Häll olja i keramikgrytan. Skala morötter, palsternacka, rödbetor och skär i stavar. Skala och skär den gula löken i klyftor och dela klyftorna i tre delar och ha ner allt i keramikgrytan. . Pressa vitlöken över grönsakerna i grytan och ha sedan i fond och vatten. Krydda och lägg den färska kycklingen ovanpå. Krydda efter eget smak och tycke. Lägg på locket. Sätt värmen på "Low"och tillaga i 8 timmar.
Sås
SkyGrädde
Soja
Mörk Maizenaredning
Sila av skyn och koka upp den i en kastrull. Häll i grädde efter smak. Smaka av med soja och ha i maizenaredning så det blir en sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar