fredag 15 augusti 2014

Enkel fiskgratäng

Ja, vi har inte slutat laga mat här hemma men nära nog. Efter den här sommaren/semestern så får man nog lära sig från schrats igen :) Istället för att åka bort på semester så bestämde vi oss för, dagen innan vi gick på semester, att semestra på hemmaplan med dagsutflykter på nära håll istället för att bila i Norge. Vi tyckte vädret var för härligt för att tillbringa i bilen hela dagarna.

Detta medförde både lunch och middag på uteserveringar och restauranter och även frukostfika på samhället varje morgon. Det är vad jag kallar semester! Medelhavsvärme, restaurantbesök och sova i egen säng! Men nu är vi åter till vardagen och nu måste vi börja laga mat igen :)

Detta är vad som tillagades igår. Snabbt och enkelt!

800 g hokifile'
600 g asiatiska wokgrönsaker
5 dl grädde
400 gr hummer & krabbost
1 pkt fryst dill, 35 g
Salt
Pepparmix
Smör till formen

Smörj en ugnsfast form med smör. Krydda de frysta fiskblocken runt om och lägg i formen. Häll wokgrönsakerna över och runt fisken. Vispa ihop grädden, mjukosten och dillen och slå det i formen. 

Gratinera i 200° i 40 min. Servera med kokt potatis. 


Inga kommentarer: