Detta blir en jättestor sats och tänkt för slow cookern och sedan infrysning till 2-4 måltider beroende på antal portioner och matlådor. Men givetvis går det lika bra att minska receptet och göra på spisen.
Här kommer receptet på min variant av bolognese.
1 kg köttfärs
3 förp. krossade tomater + 1/2 förp. vatten
1 stor gul lök el 2 mindre
100 g rotselleri
4 stora morötter
1 dl tomatpuré
1/2 dl ketchup
2 buljongtärningar, (1 kött- + 1 mörk oxbuljong)
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk tabasco
1 msk worcestershiresauce
1 lagerblad
1 1/2 tsk oregano, torkad
1 tsk timjan, torkad
1 1/2 tsk salt
Svartpeppar
Blanda tomatpuré med kryddorna i slow cookern. Ha i krossade tomater och vatten.
Skala och hacka löken. Skala och riv morötter och rotselleri på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ner i tomatröran. Stek köttfärsen i stekpanna och mosa med gaffel så den går isär.
Blanda ner i slow cookern och kör på läge Low i 6 timmar.
Servera med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar