Men i månadens recepthäfte från Hemköp så fanns det ett recept som vi bara fick lov att testa. Tillagningstiden sägs vara 30 minuter + 1 timmes jästid men om jag säger så här: började med degen vid 16:30 och började äta vid 19:30. Så planera om ni vill testa detta!!
Ca 17-20 st
20 g jäst
1/2 dl matolja
2 dl ljummet vatten
5-6 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
1 tsk salt
2 msk socker
600 g fläskfilé
Salt och peppar
KorianderPicklade grönsaker:
2 dl socker
2 dl vatten
1 dl risvinäger
1 msk gula senapsfrön
1 skivad gul lök
1/2 skivad gurka
1 hyvlad morot
Syrlig sås:
2 msk vitvinsvinäger
2 msk sweet chili sauce
2 msk soja, kinesisk
1 msk sriraschasås
1 cm riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vatten
Sriraschamajonnäs:
1 dl majonnäs
1 msk sriraschasås
Nouc cham:
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 tsk socker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 lime
Steambuns:
Lös upp jästen i fingervarmt vatten och olja. Tillsätt alla torra ingredienser. Blanda i en degblandare tills degen blir glansig, ca 10 minuter. Låt jäsa ca 1 timme till dubbel storlek.
Medan degen jäser gör du tillbehören.
Picklade grönsaker:
Koka ihop socker, vatten, risvinäger och senapsfrön till sockret löst sig. Lägg i grönsakerna och låt stå minst 20 minuter.
Syrlig sås:
Blanda samman alla ingredienser.
Sriraschmajonnäs:
Blanda samman ingredienserna.
Nouc cham:
Hacka chilin och vitlöken. Blanda med övriga ingredienser och rör till sockret löst sig.
Dela degen i två delar. Kavla ut tunt på lätt mjölat bakbord. Ta ut cirklar ca 12 cm i diameter. Pensla ett tunt lager olja på varje cirkel och vik ihop. Ånga 10 minuter i ångkorg.
Skär köttet i skivor, krydda och stek.
Fyll dina steambuns med köttet som doppats i den syrliga såsen, picklade grönsaker, sriraschamajonnäs och nouc cham.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar