900 g kycklingfilé
1/2 dl rapsolja
2 gula lökar
1 stor röd chili
2 msk strösocker
2 1/2 dl vatten
1 dl mörk soja
1 dl färskpressad lime eller citron
1 tsk salt
Chiliflakes
Dela varje kycklingfilé i 5-6 bitar.
Skiva löken tunt. Kärna ev ur kärnorna ur chilin. Skär i skivor.
Hetta upp oljan i en wok eller större stekpanna. Woka lök och chili på medelhög värme i 2 minuter.
Lägg ner kycklingbitarna i grytan och stek i 10 minuter. Vänd dem då och då så de blir jämnt brynta. Strö över sockret och stek i en minut.
Rör ner vatten, soja, lime, salt och chiliflakes. Låt sjuda utan lock tills kycklingen är riktigt mör och såsen har tjocknat, ca 25 minuter.
Servera med ris och fräscha grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar