Sockret behövs för att "runda av" smaken på de krossade tomaterna. Sen kan du mixtra lite med de övriga smaksättarna. Jag skriver 1-2 vitlöksklyftor men det är bara en uppskattning eftersom jag använde det hemmagjorda vitlökssmöret från helgen till att steka i.
500 g kycklingfärs
1 gul lök
500 g soppmix
1-2 vitlöksklyftor
2 förp. krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk socker
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Salt
Svartpeppar, grovmalen
Tabasco, efter behag
1/2-1 msk worchestershiresause
Börja med att hacka löken, skiva purjon, pressa vitlöken och riva morötter, palsternackor och rotsellerin på den grova sidan av rivjärnet.
Hetta upp en stekpanna och stek löksorterna i smör en stund innan du blandar ner färsen. Mosa färsen med gaffel när du steker så den går isär.
Ha i det andra grönsaksrivet och rör om. Ha i övriga ingredienser och låt puttra minst 30 minuter.
Servera med spaghetti och riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar