onsdag 10 juni 2009

Ananaspaj


Ananaspaj, originally uploaded by Cayene.

eller som den heter på engelska; Pineapple sour cream pie.

Ikväll harjag haft ett Tupperwareparty med ett antal gäster. Jättetrevligt! Efter demot så bjuder man på lite fika och jag bjöd på denna ananaspaj med vaniljglass. Jag hade även en päronpaj, precis som detta recept men jag bytte ut ananasen mot en burk med päron som jag hackat.

Pajskal:
3½ dl krossade digestivekex
1 dryg dl smält smör
1 msk socker

Krossa kexen och blanda med smör och socker. Pressa ut massan i en pajform och även på formens sidor. Grädda skalet i 175° i 5-8 minuter. Låt formen svalna innan du fyller den.

Fyllning:
1 burk krossad ananas, varav 280 g fruktkött
1 rågad dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl creme fraiche

Låt ananasen rinna av i en sil minst 1 timme. Gör under tiden pajskalet. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Grädda i 175° i 25 minuter. Låt formen svalna på galler.

Servera pajen antingen riktigt kylskåpskall eller med vaniljglass. Gott vilket som :)

Inga kommentarer: