4 x 140 g lax
Lag:
7 dl vatten
1 msk salt
1 tsk vitpepparkorn
½ citron, skivad
Dillstjälkar
Skarpsås:
1 äggula, kokt
1 äggula, rå
1 msk senap
1 msk citron, pressad saft
2 krm salt
½ krm vitpeppar
2 dl grädde
½ dl gräslök, finskuren
Koka alla ingredienserna till lagen i en traktörpanna med lock, ca 5 minuter. Lägg ner laxbitarna och låt fisken sjuda ca 3 minuter. Kyl ner i vattenbad.
Mosa sönder den kokta äggulan och blanda den med den råa. Tillsätt senap, citronsaft, salt och peppar. Vispa grädden och rör ner den i äggblandningen. Tillsätt gräslöken och smaka av.
Servera fisken kall till skarpsåsen, kokt potatis, citron, gräslök och en sallad.
onsdag 24 juni 2009
Inkokt lax med skarpsås
Etiketter:
fiskrätter,
lax,
tillbehör
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar