lördag 14 januari 2012

Baconlindad kycklinginnerlårfile

Hade ett paket med kycklinginnerlårfilé i frysen och så fick det bli. Bacon är en underbar krydda till kyckling så det var bara att plocka fram ett sånt paket ur frysen också.

700 g kycklinginnerlårfile
120 - 150 g bacon
Ost i skivor
Mjöl
Salt
Persildo
Chiliflakes

Vitlökssås
3 dl crème fraîche
2 msk grädde
2 vitlöksklyftor, pressade
Salt
Vitpeppar

Banka ut kycklingfiléerna. Rulla istskivorna till rullar och lägg på utbankade kycklingfiléerna. Rulla ihop. Klipp baconsjivorna på mitten och snurra en skiva runt rulladerna. Fäst med tandpetare. Rulla rulladerna i en blandning av mjöl och kryddor.

Stek rulladerna lite snabbt i stekpanna så de får färg. Stek färdigt i ugn, 175* i ca 10 minuter.

Serveras med kokt ris och vitlökssåsen.

Inga kommentarer: