Men vill du göra köttsoppan själv så kommer ett recept här och då med klimp. Receptet är beräknat för 4 personer.
ca 500 g högrev eller märgpipa
salt
4-5 korn svartpeppar
1 st lagerblad
3 st morötter
1 st palsternacka
1 klyfta rotselleri
2 st gula lökar
3 st stora potatisar
1 tärning köttbuljong
persilja
Klimp
Vetemjöl
Mjölk
Socker
Smält smör
Vetemjöl
Mjölk
Socker
Smält smör
Skär köttet i mindre bitar och lägg dem i en rymlig gryta. Slå på vatten så att det väl täcker köttet. Salta och koka upp. Skumma väl och sänk värmen. Tillsätt kryddorna och buljongtärningen och koka 20 minuter.
Lägg sedan i de skalad och delade rotfrukterna och fyll eventuellt på med mera vatten. Koka tills köttet är mört.
Klimp
Blanda Vetemjöl försiktigt med mjölk, smält smör och lite socker, det skall bli en trögflytande massa. Portionera ner degsmeten med teskedar i det kokande vattnet. Låt koka med i köttgrytan i ca 35 minuter.
Servera med hackad persilja och ostsmörgås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar