måndag 5 september 2016

Kladdkaka i strut

Hittade detta receptet i Allers 36/16 och fick bara lov att testa!! Jag gräddade strutarna i keramikmuggar för att få dem ståendes. Jag lät muggarna stå i ugnen medan den värmdes upp för att inte muggarna skulle spricka av "värmechocken".

Till 6 stycken våffelstrutar behöver du:

100 g mörk choklad
10 g smör
1 dl florsocker
2 ägg
1/2 dl vetemjöl

Servering:
Lättvispad grädde
Kakaopulver

Placera muggarna på gäller i nedre delen av ugnen och sätt ugnen på 200'

Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smör och chokladbitarna på svag värme i en kastrull. Rör om tills det blivit en slät sås.

Sikta ner florsocker och ha i äggen. Rör om. Sikta sedan ner mjölet. Rör till en slät smet.

Fördela smeten i strutarna som du placerat i de varma muggarna.

Grädda strutarna i 12-14 minuter. Den ska se gräddad ut på ytan men vara kladdig i mitten. Prova med provsticka.

Servera nygräddade men lätt avsvalnade med vispad grädde och pudrade med kakao.



Inga kommentarer: