Till 6 stycken våffelstrutar behöver du:
100 g mörk choklad
10 g smör
1 dl florsocker
2 ägg
1/2 dl vetemjöl
Servering:
Lättvispad grädde
Kakaopulver
Placera muggarna på gäller i nedre delen av ugnen och sätt ugnen på 200'
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smör och chokladbitarna på svag värme i en kastrull. Rör om tills det blivit en slät sås.
Sikta ner florsocker och ha i äggen. Rör om. Sikta sedan ner mjölet. Rör till en slät smet.
Fördela smeten i strutarna som du placerat i de varma muggarna.
Grädda strutarna i 12-14 minuter. Den ska se gräddad ut på ytan men vara kladdig i mitten. Prova med provsticka.
Servera nygräddade men lätt avsvalnade med vispad grädde och pudrade med kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar