måndag 26 september 2016

Tacofärs i bakpotatis

Fortsätter att testa en annan variant av fyllning till den bakade potatisen nämligen tacokryddad köttfärs med texmexfyllning. Blev riktigt gott måste jag säga!! Tänk bara på att ju fler jalapeno du tar desto starkare blir det.

Potatismos

6 bakpotatisar
Mjölk/Grädde
Smör
Salt
Vitpeppar
1 ägg

Färsen:

500 g köttfärs (jag hade blandfärs)
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 tomater
165 g majskorn
6-12 green jalapeno, hot
1 burk tacosås, medium

Topping:

Riven ost

Värm ugnen till 200 grader. Picka potatisarna och baka dem tills de är helt genombakade.

Under tiden gör du färsen. Stek färsen och pressa med gaffel så färsen blir finfördelad. Ha i tacokrydda och vatten. Låt puttra ihop medan du delar och gröper ur kärnhuset i tomaterna. Dela i mindre bitar. Skär jalapeños i mindre bitar. Tillsätt detta och övriga ingredienser. Låt puttra på spisen så det mesta av vätskan försvinner.

Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur det mesta av innankråmet men spar lite runt väggarna för stadgan i potatisen. Gör potatismos på innankråmet genom att blanda med mjölk/grädde, smör, salt och peppar. Stampa den slät eller använd elvispen.

Fyll potatisarna med färsröran, packa den lite. Toppa med potatismos och avsluta med en god riven ost.

Sätt in högt uppe i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg.



Inga kommentarer: