Potatismos
6 bakpotatisarMjölk/Grädde
Smör
Salt
Vitpeppar
1 ägg
Färsen:
500 g köttfärs (jag hade blandfärs)
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 tomater
165 g majskorn
6-12 green jalapeno, hot
1 burk tacosås, medium
Topping:
Riven ost
Värm ugnen till 200 grader. Picka potatisarna och baka dem tills de är helt genombakade.
Under tiden gör du färsen. Stek färsen och pressa med gaffel så färsen blir finfördelad. Ha i tacokrydda och vatten. Låt puttra ihop medan du delar och gröper ur kärnhuset i tomaterna. Dela i mindre bitar. Skär jalapeños i mindre bitar. Tillsätt detta och övriga ingredienser. Låt puttra på spisen så det mesta av vätskan försvinner.
Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur det mesta av innankråmet men spar lite runt väggarna för stadgan i potatisen. Gör potatismos på innankråmet genom att blanda med mjölk/grädde, smör, salt och peppar. Stampa den slät eller använd elvispen.
Fyll potatisarna med färsröran, packa den lite. Toppa med potatismos och avsluta med en god riven ost.
Sätt in högt uppe i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar