Potatismos:
6 bakpotatisar
Mjölk/Grädde
Smör
Salt
Vitpeppar
Färsen:
500 g köttfärs (jag hade älgfärs)
3 vitlöksklyftor
3 morötter
En bit rotselleri
2 - 2 1/2 dl vatten
3-4 msk whorchestaershiresås
2 msk kinesisk soja
10-15 droppar tabasco
Salt
Peppar
Topping:
Riven ost
Värm ugnen till 200 grader. Picka potatisarna och baka dem tills de är helt genombakade.
Under tiden gör du färsen. Stek färsen och pressad vitlök, mosa färsen med gaffel så den blir finfördelad. Riv morötter och rotsellerin på den grova sidan av rivjärnet. Tillsätt rivet och övriga ingredienser. Låt puttra på spisen så det mesta av vätskan försvinner.
Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur det mesta av innankråmet men spar lite runt väggarna för stadgan i potatisen. Gör potatismos på innankråmet genom att blanda med mjölk/grädde, smör, salt och peppar. Stampa den slät eller använd elvispen.
Fyll potatisarna med färsröran, packa den lite. Toppa med potatismos och avsluta med en god riven ost.
Sätt in högt uppe i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar