10-12 medelstora potatisar
400 g torskfilé
200 g skalade räkor
1 dl dill
6 msk majonnäs
6 msk kaviar
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraich kantarell & cognac (Milko)
1 dl mjölk
salt
peppar
2 dl riven västerbottenost
Sätt ugnen på 225°. Skala, dela potatisarna i tärningar. Koka dem nästintill mjuka i lättsaltat vatten, ca 7 min. Häll av vattnet.
Smörj en ungnsäker form med margarin. Dela torskfiléerna i sex tjockare skivor och lägg i mitten av formen. Lägg den tärnade potatisen runt om. Strö på räkorna ovanpå fisken. Krydda med salt och peppar. Strö dillen över fisken och räkorna.
Vispa samman majonnäs, kaviar, mjölk och creme fraichen och häll det över fisken och räkorna i formen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen i ca 30 - 35 min
torsdag 3 september 2009
Fiskgratäng
Etiketter:
fiskrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar