1 st gul lök
1 st ägg
0,5 dl havregryn
0,75 dl vatten
1 tsk salt
400 g köttfärs
1 krm peppar
1 tsk grillkrydda
elaka måns (Junis kryddor)
Tillagning:
Blanda köttfärsen med salt, peppar och grillkrydda. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter. Finhacka löken. Blanda ihop köttfärs med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma köttfärsen till biffar.
Stek ca 8 biffar snabbt på båda sidor så att de får fin färg. Lägg biffarna i en form som passar i mikron. Sätt på ett lock och kör på full effekt i 4 minuter eller stek klart i stekpannan på medelvärme. Koka broccolin och värm såsen.
Servera biffarna med ris, broccoli och sås samt en sallad.
TIPS: Jag gör alltid köttbullar och köttfärsbiffar i vanliga ugnen. 175° ca 12-15 minuter!!
lördag 5 september 2009
Köttfärsbiffar med broccoli och champinjonsås
Etiketter:
färsrätter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar