söndag 13 september 2009

Köttfärslimpa


Köttfärslimpa, originally uploaded by Cayene.

500 g köttfärs
1 dl ströbröd
3 dl mjölk
1 lök
3 tsk salt
vitpeppar
aromat
kantarellkrydda (junis kryddor)
1 ägg
1 burk ärtor och morötter
vitlöksgrill (krydda)

Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 10 minuter. Hacka löken och bryn den eventuellt. Rör snabbt ihop alla ingredienser. Forma till en limpa i långpanna. Stek i ugn, 175° i 30 – 45 minuter.

Servera med kokt ris, gärna med en kryddbuljongtärning i, bea- eller gräddsås och en liten klick gelé eller lingonsylt.

Tips: Det är gott med skivade färska tomater och riven ost uppe på köttfärslimpan. Gör som ovan men lägg skivade tomater och riven ost på innan du sätter i köttfärslimpan i ugnen.

Inga kommentarer: