söndag 13 september 2009

Spaghetti & Köttfärssås


Spaghetti & Köttfärssås, originally uploaded by Cayene.

Alla barns favorit ... och min :) Skillnaden mellan min och andras köttfärssåser är att jag inte har i krossade tomater eller andra tomatsåser, förutom ketchup. Sen har jag mjölk istället för vatten. Detta gör att smaken blir lenare än med vatten och tomat!

500 g köttfärs
1 gul lök
mjöl eller maizenaredning
ketchup
mjölk
salt
peppar

Skala och hacka löken. Fräs den i lite margarin. Stek köttfärsen och ”mosa” den med en gaffel medan du steker så du slipper klumpar av köttfärs. Strö över mjöl och rör om, använder du maizenaredning så vänta tills köttfärssåsen är nästan färdig.. Ha i ketchup efter smak och häll på mjölken och rör om. Krydda med salt och peppar och ev. annan krydda. Ha i maizenaredning (om du inte använder mjöl). Låt puttra några minuter så såsen får koka ihop sig med redningen.

Servera till spaghetti och lite grönsaker.

Inga kommentarer: