1 kg köttfärs
2 ägg
3 msk senap
1 gul lök
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 msk brun farin
1 tsk kantarellkrydda (Junis kryddor)
4 msk ströbröd
2 dl mjölk eller grädde
Finhacka löken och fräs den lätt i en stekpanna så att vattnet dunstar. Då spricker inte köttbullarna när de steks. Blanda köttfärsen med ägg, alla kryddorna, senap, brun farin, lök samt mjölk.
OBS: Ströbrödet ska inte ligga i blöt i förväg, utan det ska suga upp vätskan i köttbullssmeten.
Forma köttbullar och lägg i smord långpanna. Stek i ugn 175° 12 - 15 minuter. Frys in. Vid servering steker du dom som vanligt i stekpanna.
Köttbullarna på bilden ser lite gråa ut eftersom jag bara stekt dem i långpanna i ugnen. För att få färg på dem så kan ni steka på dem lite snabbt i stekpannan.
Jag föredrar att steka köttbullarna i ugnen för de blir mycket saftigare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar