6-8 pers
ugn 225°
1 kg kassler
1 burk ananasringar
Ost, i skivor eller riven
Ostsås:
margarin
mjöl
1.3 liter mjölk
salt
peppar
½ dl kalvfond
1 dl mango chutney
riven smakrik ost
Skiva kasslern och lägg i en smord ugnsform, lägg en ananasskiva på varje bit.
Smält margarinet till såsen och rör ut med vetemjöl. Ha i mjölken och låt allt koka upp och sjuda ett par minuter. Ha i kalvfond, mango chutney, kryddor och ost. Låt stå på plattan tills osten smält. (Var ganska sparsam med salt! )
Häll såsen över kasslerskivorna. Strö över riven ost och gratinera tills det blivit fin färg!
Servera med potatismos och en god sallad.
Smaklig måltid!
tisdag 15 september 2009
Kassler med ostsås
Etiketter:
kassler,
kötträtter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar