3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
200 - 300 gram rimmat eller rökt fläsk i tärningar
Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Vispa ner ca hälften av mjölken och sedan äggen. Tillsätt resten av mjölken och vispa kraftigt.
Tärna fläsket om du inte köpt färdigtärnat. Bryn fläsket lätt i stekpanna och häll över i den smorda långpannan.
Häll pannkakssmeten över fläsket och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min tills den fått gyllengul färg.
Skär fläskpannkakan i bitar och servera med lingonsylt eller äppelmos eller både och.
fredag 11 september 2009
Fläskpannkaka
Etiketter:
fläskkött,
husmanskost
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar