En klar favorit som äts varje påsk.
4 pers.
4 hårdkokta ägg
Sås:
1 msk smör el. margarin
2 msk mjöl
3 - 4 dl grädde
2 msk finklippt dill
280 g räkor el. krabba
salt & vitpeppar
Garnering:
1½ dl småtärningar av franska
3 msk smält smör el. margarin
Bottna en smord ugnsfast form med skivade ägg. Koka såsen och tillsätt räkorna sist (får ej koka med, då blir dom sega). Häll över äggskivorna. Vänd brödtärningarna i det smälta smöret och låt dom suga åt sig allt fett. Strö dom över såsen. Låt brödtärningarna bli guldgula och frasiga högt uppe i het ugn. 200-225°. Servera med kokt ris.
fredag 24 april 2009
Läcker Lördagslåda
Etiketter:
skaldjur
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar