lördag 1 mars 2008

Cheesecake i glas

Perfekt om man vill göra iordning desserten i tid. Man kan även frysa in cheesecaken i t.ex en pajform eller som jag har gjort i portionsglas med lock. Lätt att ta med sig om man ska ha knytis.

200 g philadelphiaost
3 st äggulor
2 dl socker
3 dl grädde
1 msk florsocker
1 nypa salt
3 st äggvitor
3 – 4 digestivekex

Vispa samman philadelphiaost, äggulor och socker. Vispa samman grädde, florsocker och salt. Vispa äggvitorna hårt och blanda samman med de andra smetarna.
Smula digestivekexen och tryck ut i botten på en form. Häll smeten i formen och ställ den i frysen.Tag fram en stund före servering. Servera gärna med mosade hallon.

Smaskens: I juletid kan man smula med ett par pepparkakor i kexsmulorna. I smeten kan man ha rivet skal av 1 apelsin + 3 msk apelsinsaft. Garnera med ex. skivad: kiwi, apelsin, banan.

Inga kommentarer: