måndag 17 mars 2008

Senaps- & Persiljepanerad fläskkarré

6-8 skivor fläskkarré
1 msk senapspulver2-3 vitlöksklyftor
3/4 dl ströbröd
1-1½ dl olivolja
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Pressa vitlöksklyftorna och blanda med senapspulver, olivolja, ströbröd och persilja. Smaksätt med salt och peppar. Gnid in ett tjockt lager på båda sidor av karreskivorna. Lägg i smord form och stek i 175° varm ugn ca 30-35 minuter.

Späd i formen med vatten och vispa innehållet och sila av det i en kastrull. Ha ev. i mera vatten. Smaka av med kalvfond, soja och ev kryddor. Jag hade även i majsenaredning för bruna redningar för att få skyn lite tjockare.

Jag serverade med färska tomater, kokt ris och en kall sås gjord av Creme Fraiche blandat med Maya gräddnojs från Junis kryddor.

Inga kommentarer: