måndag 17 mars 2008

Persiljejärpar

¾ dl ströbröd
2½ dl mjölk / grädde
1 tsk salt
2 msk riven gul lök
500 g köttfärs
1 krm vitpeppar
kantarellkrydda (Junis kryddor)

Persiljesmör:
50 g mjukt margarin
1 dl persilja

Blanda mjölk, ströbröd och salt och låt svälla ca 10 min. Blanda ihop alla ingredienser till järparna. Blanda ihop persiljesmöret. Bred ut köttfärsen på en blöt avlång skärbräda. Skär ut i 8 rutor. Lägg en klick persiljesmör på varje ruta. Rulla ihop. Lägg i smord form. Droppa över soja.
Stek i ugn i 200° ca 25 min. Späd efter halva tiden med ½ dl vatten. Gör sås på skyn. Tillsätt då 2-3 dl mjölk och 2 msk mjöl. Ha i kalvfond efter smak!

Inga kommentarer: