Vitlöksstekt Lax
4 laxfilebitar
salt
2 msk smör- & rapsolja
2 klyftor vitlök, fihackade
1 lime, rivet skal och saften av
½ apelsin, rivet skal och saften av
Getostkräm
200 g Soignon getost
2 - 3 msk mjölk
svartpeppar
Haricots Verts med olivolja och citron
300 g Haricots verts
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
Skär laxen i kuber. Blanda salt, vitlök, rivet skal och saften från lime och apelsin. Häll marinaden över laxkuberna och låt stå ett par minuter. Värm en stekpanna och stek laxkuberna gyllene.
Mixa getosten med mjölk och svartpeppar till en krämig konsistens.
Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. Häll av vattnet och slunga bönorna med olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatismos eller pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar