onsdag 26 mars 2008

Vitlöksstekt Laxfilé med getostkräm

Eftersom jag har matbjudningarna på jobbet så får jag testa en massa gott, ja även mindre gott, varje vecka. Detta kommer att bli en favorit trots att jag inte är någon laxälskare! Vitlöken blandad med lime och apelsin pasade så himla bra ihop!

Vitlöksstekt Lax
4 laxfilebitar
salt
2 msk smör- & rapsolja
2 klyftor vitlök, fihackade
1 lime, rivet skal och saften av
½ apelsin, rivet skal och saften av

Getostkräm
200 g Soignon getost
2 - 3 msk mjölk
svartpeppar

Haricots Verts med olivolja och citron
300 g Haricots verts
2 msk olivolja
1 msk citronsaft

Skär laxen i kuber. Blanda salt, vitlök, rivet skal och saften från lime och apelsin. Häll marinaden över laxkuberna och låt stå ett par minuter. Värm en stekpanna och stek laxkuberna gyllene.

Mixa getosten med mjölk och svartpeppar till en krämig konsistens.
Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. Häll av vattnet och slunga bönorna med olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Servera med potatismos eller pressad potatis.



Inga kommentarer: