söndag 30 mars 2008

Köttfärsbiffar med broccoli och champinjonsås

Biffar 8 st:
1 st gul lök
1 st ägg
0,5 dl havregryn
0,75 dl vatten
1 tsk salt
400 g köttfärs
1 krm peppar
1 tsk grillkrydda
elaka måns (Junis kryddor)

Champinjonsåsen:
Färska champinjoner/konserv. champinjoner
margarin
mjöl
mjölk
grädde
soja
salt, peppar

Blanda köttfärsen med salt, peppar och grillkrydda. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter. Finhacka löken. Blanda ihop köttfärs med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma köttfärsen till biffar.

Stek ca 8 biffar snabbt på båda sidor så att de får fin färg stek klart på medelvärme i stekpannan.

Såsen:
Skiva champinjonerna och stek i stekpanna. Smält margarinet i en kastrull och red av med mjöl. Häll i mjölken och låt koka upp under vispning. Smaksätt med soja. Krydda med salt och peppar och ev egen favoritkrydda (jag brukar använda mig av kantarellkryddan från Junis kryddor). Ha i de stekta champinjonerna.

Koka broccolin, gärna i micron.

Servera biffarna med ris, broccoli och sås samt en sallad eller kokta grönsaker.

TIPS: Jag gör alltid köttbullar och köttfärsbiffar i vanliga ugnen. 175° ca 12-15 minuter!!

Inga kommentarer: