lördag 1 mars 2008

Karrégryta med Ajvarsås

6 skivor fläskkarré
3 dl grädde
1½ tsk paprikapulver
1-1½ tsk curry
1 röd paprika
1 grön paprika
1 stor gul lök
Italiensk salladskrydda
1 stor burk hela champinjoner

Skär köttet i strimlor. Bryn lätt med salladskryddan. Lägg köttet, grädden, paprikapulver och curryn i en gryta. Låt puttra i 30 minuter. Strimla löken och lägg i grytan. Lägg i paprikan och champinjonerna efter 40 minuter. Låt allt puttra i 20 minuter. Servera med ris eller potatisgratäng och en grönsallad. Här också med en ajvarsås.Om du vill kan du byta ut grädden mot vatten och slå på en skvätt grädde mot slutet.

Ajvarsås
½ dl ajvar
2 dl turkisk yoghurt
Blanda och ät till fisk, kött mm. Kanongod!!

Inga kommentarer: