Nu är snart december här med allt som måste fixas. Men om man planerar lite så slipper man den värsta stressen. Igår satt jag och skrev en "Att-göra-lista" för hela månaden och slipper på så vis missa eller glömma något som jag vill ha till julbordet. Vi ska fira julafton här den 25:e december så jag får en extra dag på mig :)
Så här ser min planering ut dag för dag i december:
Så här ser min planering ut dag för dag i december:
- Koka hjortronsylt. Förbered Ullas senap. Blanda pepparkaksvinäger och julvinäger.
- Köttbullar, rödkål och brunkål.
- Baka tutull. Senap.
- JULMARKNAD
- 2:a advent
- Saffransbullar
- Minipepparkakshus
- 3:e advent
- Sill; inlagd-, senaps-, svart vinbärs- och vitlökssill.
- Apelsinsaft
- Smörtryffel och knäck. Ev. annat godis också :)
- Mandelmusslor
- 4:e advent
- Viltterrin
- Koka älgtunga. Äggost
- Koka och griljera julskinkan. Koka revbensspjäll och lägg i marinad.
- JULAFTON
- Janssons frestelse, lutfisk, ägghalvor, svampomelett, mimosasallad, legymsallad, julsallad, ris a la malta, jordgubbssås.
Jag återkommer med recepten vartefter jag har gjort rätterna och fotograferat. Jag har redan tjuvstartat och kokat både hjortronsylt, gjort vinägern och förberett Ullas senap ivrig som man är då :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar