tisdag 16 november 2010

Köttfärsbiffar med ädelostsås

Gårdagens middag bestod av köttfärsbiffar gjorda av älg färs men naturligtvis går det även bra med nötfärs :)

800 g köttfärs
2 gula lökar
3 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 dl grädde
½ dl kalvfond
3 tsk salt
Vitpeppar

Ädelostsås:
1 Kvibille gräddädel
Vatten
8-10 dl mjölk
2 dl grädde
Majsenaredning
Kalfond
Soja
Salt
Vitpeppar

Lägg ströbröd, mjölk, grädde, salt och peppar i en bunke att svälla 5-10 minuter. Blanda i färs, lök och kalvfond. Forma till 11-12 biffar. Stek i ugn i 175° i 20-30 minuter beroende på tjocklek. Gör såsen under tiden.

Dela osten i mindre bitar. Häll en bottenskyla med vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i ostbitarna och låt smälta ner under omrörning. Häll i mjölken och grädde. Koka upp och tillsätt kalvfond, soja och kryddor och red av med majsenaredningen. Låt koka några minuter.

Inga kommentarer: