1½ dl kallt vatten
1½ dl kokande vatten
1½ msk gelatinpulver
4½ dl socker
¾ dl florsocker
1 äggvita
Garnering
4 dl kokos
1½ msk kakao
Rör ut gelatinpulvret i hälften av det kall vattnet. Häll i det kokande vattnet och sen resten av det kalla vattnet. Blanda socker, florsocker och äggvita. Häll ner i gelatinblandningen och vispa ca 10 minuter med elvisp. Det ska bli tjockt och segt.
Blanda kokos och kakao och täck botten med ca 1/3 av blandningen i en ca 35x24 cm stor långpanna. Häll i smeten och strö över 1/3 av kokosblandningen.
Ställ i kylskåp ca 1 timme.
Skär ut kuber och doppa kanterna i resterande 1/3 av kokosblandningen.
Går bra att frysa. Ha smörpapper mellan lagren så de ej fastnar ihop.
lördag 13 november 2010
Kokosrutor
Etiketter:
hembakat,
mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar